Studenac kupi i pokupi Cool kartica
07.04.2020.

Janjeći but s mladim krumpirom

  • Zahtjevno
  • 2 h
  • 4-6 osoba
  1. Janjeći but začinite po želji, a na nekoliko mjesta kožu izbodite nožem da se toplina bolje proširi tijekom pečenja.
  2. But stavite u posudu za pečenje i nauljite. Ostavite da odstoji barem 30 minuta na sobnoj temperaturi te je nakon toga stavite peći na 180 °C oko 45 minuta.
  3. Nakon 45 minuta izvadite iz pećnice i okružite meso narezanim mladim krumpirom, mrkvom, grubo narezanim lukom kojeg ste začinili solju, paprom, maslinovim uljem i suhim ružmarinom, a možete dodati i nekoliko režnjeva neoguljenog češnjaka.
  4. Pecite još oko sat vremena, izvadite i pustite da odstoji dvadesetak minuta.
  5. Za kiseljenje jabuka promiješajte ocat, vodu i šećer te u to stavite jabuku narezanu na polumjesece. Ostavite u hladnjaku, najbolje preko noći.
  6. Kristal salatu operite i narežite, dodajte cherry rajčice, narezane na pola i rotkvice, rezane na polumjesece. Salatu začinite po želji.
Isprintajte recept