08.10.2020.

Burek s mesom

  • Zahtjevnije
  • 1 h
  • 6-8 osoba

Ako želite nešto na brzinu prizalogajiti, pripremite domaći burek s mesom od gotovih kora za pite.

  1. Na ulju pirjajte meso nekoliko minuta, dodajte narezani luk te začinite solju i paprom.
  2. Nakon nekoliko minuta pirjanja, meso stavite sa strane.
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte mineralnu vodu i ulje, to ćete koristiti za zalijevanje kora.
  4. Odvojite četiri kore. Dvije će ići prazne na dno, a dvije na vrh pri kraju.
  5. Posudu za pečenje nauljite s oko dvije žlice ulja, pa stavite dvije prazne kore na dno. Stavite malo mesa i natopite s malo mješavine mineralne vode i ulja.
  6. Tako nastavite slagati po jednu koru i svaku natopite s malo mješavine.
  7. Nakon 3-4 kore, ostat će rubovi od kora. Natopite ih mješavinom, savijte prema unutra i meso složite samo po rubovima. Dalje nastavite slagati kao i prije.
  8. Kada ste sve potrošili, na vrh stavite dvije kore koje ste ostavili na početku i natopite preostalom mješavinom.
  9. Stavite peći oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Ovisno o pećnici, može trajati malo kraće.

Želite li pripremiti konkretnije jelo koje uključuje mljeveno meso, isprobajte ukusne lazanje s mesom!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!