10.12.2020.

Nabujak od kelja

  • Zahtjevno
  • 80 min
  • 4 osobe

Nabujak od kelja ukusno je i zdravo jelo koje zahtijeva malo složeniju pripremu. 

  1. Kelj očistite i narežite na krupnije komade. Stavite ih skuhati u posoljenoj vodi te nakon toga ocijedite, pustite da se malo ohladi i sitno narežite. 
  2. Na ulju pirjajte luk, slaninu i mljeveno meso oko 15 minuta te sve prema potrebi začinite. 
  3. Dodajte rižu koju ste prethodno dopola skuhali, krušne mrvice i kiselo vrhnje koje ste pomiješali sa žumanjcima. Sve to dobro promiješajte. 
  4. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i dodajte ga u smjesu. 
  5. Smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste nauljili i posuli krušnim mrvicama.
  6. Nabujak pospite ribanim sirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. 

Ako više volite mesna jela, pripremite domaći burek s mesom! U slast!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!