Cool kartica
31.10.2019.

Kolač od jabuka i kokosa

  • Lagano
  • 1.30-2h
  • 6-8 osoba
  1. Za prhko tijesto pomiješajte brašno, omekšajte maslac, prašak za pecivo i šećer. Nakon što dobijete mrvice, dodajte žumanjke i kiselo vrhnje te miješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto.
  2. Tijesto podijelite na jedan veći i manji komad. Zamotajte u vrećicu i veći stavite u hladnjak, a manji u zamrzivač.
  3. Jabuke ogulite i naribajte. Zatim ih na malo ulja pirjajte s 50 g šećera. Gotove su kada vidite da nema više tekućine. Veći komad tijesta izvadite i razvaljajte na oko 30 x 25 cm. Kad ste tijesto stavili u pleh za pečenje, premažite ga Podravka džemom od miješanog voća. Dodajte jabuke i premažite bjelanjkom i kokosom.
  4. Smjesa od bjelanjaka i kokosa dobiva se tako da istučete snijeg od bjelanjka. Kad postane čvrst lagano dodajte 100 g šećera. Na kraju pomiješajte s kokosovim brašnom. 
  5. Tijesto koje je bilo u zamrzivaču naribajte ribežom. Peći na 180 stupnjeva, oko 20-30 minuta. Kad je gotovo pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Isprintajte recept