Studenac market
09.02.2021.

Čokoladni souffle

  • Srednje zahtjevno
  • 45 min
  • 3 porcije

Čokoladni souffle je francuski desert pjenaste strukture i srednje zahtjevne pripreme. Idealan je za sve ljubitelje čokolade.

  1. Posude za pečenje premažite otopljenim maslacem i obložite šećerom, višak šećera istresite. 
  2. Maslac BAYERNLAND otopite, dodajte brašno i miješajte oko minutu, dok se ne poveže. Dodajte mlijeko, dobro promiješajte dok se smjesa malo ne zgusne.
  3. Uklonite s vatre i prelijte preko čokolade za kuhanje DORINA. Dodajte sol i aromu vanilije, ostavite nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, zatim dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte žutanjak i dobro promiješajte.
  4. U drugoj posudi istucite bjelanjak. Kad dobijete snijeg, dodajte šećer, žlicu po žlicu, uz stalno miješanje mikserom. 
  5. Lagano pomiješajte trećinu tučenog bjelanjka, nakon čega dodajte ostatak i sve dobro povežite. 
  6. Smjesu ulijte u prethodno pripremljene posudice za pečenje, rubove posuda očistite od šećera i maslaca. Souffle će tako moći narasti. 
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta.
  8. Odmah nakon pečenja pospite kakaom KRAŠ i poslužite dok je toplo. 

Volite čokoladne deserte? Pripremite domaći puding od čokolade!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!