Studenac Market Logo

Čokoladni souffle

45 min
Srednje zahtjevno
3 porcije

Sastojci

  • maslac BAYERNLAND 15 g
  • čokolada za kuhanje DORINA 100 g
  • kakao KRAŠ
  • brašno 1 žlica
  • mlijeko 120 ml
  • sol
  • aroma vanilije 1/2 žličice
  • žutanjak 1 kom.
  • bjelanjak 2 kom.
  • šećer 3 žlice

Priprema recepta

Čokoladni souffle je francuski desert pjenaste strukture i srednje zahtjevne pripreme. Idealan je za sve ljubitelje čokolade.

  1. Posude za pečenje premažite otopljenim maslacem i obložite šećerom, višak šećera istresite. 
  2. Maslac BAYERNLAND otopite, dodajte brašno i miješajte oko minutu, dok se ne poveže. Dodajte mlijeko, dobro promiješajte dok se smjesa malo ne zgusne.
  3. Uklonite s vatre i prelijte preko čokolade za kuhanje DORINA. Dodajte sol i aromu vanilije, ostavite nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, zatim dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte žutanjak i dobro promiješajte.
  4. U drugoj posudi istucite bjelanjak. Kad dobijete snijeg, dodajte šećer, žlicu po žlicu, uz stalno miješanje mikserom. 
  5. Lagano pomiješajte trećinu tučenog bjelanjka, nakon čega dodajte ostatak i sve dobro povežite. 
  6. Smjesu ulijte u prethodno pripremljene posudice za pečenje, rubove posuda očistite od šećera i maslaca. Souffle će tako moći narasti. 
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta.
  8. Odmah nakon pečenja pospite kakaom KRAŠ i poslužite dok je toplo. 

Volite čokoladne deserte? Pripremite domaći puding od čokolade!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 5.12. do srijede 11.12.2024.

Klementina

Klementina
Super prilika

1,18 €

1 kg

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Odmašćivač

KH-7

Odmašćivač
-32%

3,29 €

4,89 €

750 ml, 4,39 €/l

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Grah smeđi

Podravka

Grah smeđi
-33%

1,65 €

2,49 €

460 g, 3,59 €/kg

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Pivo

Ožujsko

Pivo
-22%

4,49 €

5,79 €

4x 0,5 l, 2,25 €/l

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.