Cool kartica
12.06.2019.

Štrudel od jabuke

  • Jednostavno
  • 1-2 h
  • 4 osobe
Priprema
  1. Ledo lisnato tijesto ostaviti na sobnoj temperaturi da se otopi.

  2. Jabuke oguliti i s ribežom usitniti. Zatim dodati kristal šećer, cimet, limunovu koricu, sok i

    grožđice. Ostavite ih 10 do 15 minuta da puste tekućinu.

  3. Jabuke procijediti kako ne bi pustile puno tekućine tijekom pečenja. Sok koji cijeđenjem dobijete

    ostavite za upotrebu kasnije.

  4. Na pobrašnjenu površinu, koristeći oštro brašno Čakovečki mlinovi, stavite Ledo lisnato tijesto i

    valjkom ga razvaljate na otprilike 1 cm debljine.

  5. Nožem ili vilicom, cijelom površinom, napravite rupice.

  6. Na dno stavite krušne mrvice, zatim jabuke, šećer, otopljeno maslo, još krušnih mrvica i

    zarolajte.

  7. Prvo krajeve preklopite prema unutra i zatim zamotajte ostatak. Pazite da vam zadnji dio tijesta

    bude okrenut prema dolje, da se tijekom pečenja ne bi rastvorio.

  8. Tako složene štrudle položite u posudu za pečenje, ispod stavite masni papir i ubodete ih sa

    vilicom ili nožem. Peći 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva. Ako štrudle brzo potamne pokrijte

    ih masnim papirom.

Isprintajte recept