18.07.2019.

Punjene paprike

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 4 osobe

Domaće punjene paprike nezaobilazno su ljetno jelo, a mnogi ih pripremaju odokativno. Ako volite slijediti upute, chef Goran pripremio je recept za punjene paprike uz koji ne možete pogriješiti.

  1. Mesu dodajte navedene začine, rižu, sjeckani luk, češnjak i peršin.
  2. Paprike očistite tako da izrežete vrh i izvadite sjemenke iz njih.
  3. Zatim ih punite mesom.
  4. U zdjeli po želji napravite zapršku sa žlicom glatkog brašna te dodajte pelate i pasate. Umak pustite da prokuha, a zatim ubacite prethodno napunjene paprike.
  5. Kuhajte do 1.30 h i poslužite uz pire krumpir.
  6. Za pire krumpir, potrebno je očistiti krumpir i staviti ga kuhati. Kad je skuhan dodajte mlijeko, maslac i sol.
  7. Mikserom ili ručnom gnječilicom napravite pire.

Dobar tek!

Ostalo vam je neiskorištenih paprika kod kuće? Inspirirajte se receptom za zapečene punjene paprike.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!