18.07.2019.

Punjene paprike

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 4 osobe

Domaće punjene paprike nezaobilazno su ljetno jelo, a mnogi ih pripremaju odokativno. Ako volite slijediti upute, chef Goran pripremio je recept za punjene paprike uz koji ne možete pogriješiti.

  1. Mesu dodajte navedene začine, rižu, sjeckani luk, češnjak i peršin.
  2. Paprike očistite tako da izrežete vrh i izvadite sjemenke iz njih.
  3. Zatim ih punite mesom.
  4. U zdjeli po želji napravite zapršku sa žlicom glatkog brašna te dodajte pelate i pasate. Umak pustite da prokuha, a zatim ubacite prethodno napunjene paprike.
  5. Kuhajte do 1.30 h i poslužite uz pire krumpir.
  6. Za pire krumpir, potrebno je očistiti krumpir i staviti ga kuhati. Kad je skuhan dodajte mlijeko, maslac i sol.
  7. Mikserom ili ručnom gnječilicom napravite pire.

Dobar tek!

Ostalo vam je neiskorištenih paprika kod kuće? Inspirirajte se receptom za zapečene punjene paprike.

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!