23.07.2019.

Punjene lignje

  • Lagano
  • 1-2 h
  • 2-3 osobe

Za ljubitelje mediteranske kuhinje, pripremili smo recept za punjene lignje. Pripremite punjenje od sira i pancete te uživajte u okusima!

  1. Za punjenje je potrebno nasjeckati peršin, narezati pancetu i sve skupa pomiješati s PRESIDENT posnim sirom te začiniti soli i paprom po potrebi.
  2. Prilikom punjenja poslužite se malom čajnom žličicom. Povrće koje koristite prethodno očistite i narežite na manje komade.
  3. U posudu za pečenje stavite list NTL papira za pečenje, zatim stavite prethodno pripremljeno povrće.
  4. Začinite soli i paprom.
  5. Napunjene LEDO lignje složite na vrh povrća i prekrijte NTL alu-folijom, kako ne bi zagorjelo.
  6. Pecite na 220 stupnjeva, 30 - 45 minuta, nakon čega maknite foliju i pecite još 15 - 20 minuta.

Ako volite lignje, otkrijte pržene lignje na kolutiće, kreativan recept našeg chefa Gorana!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!