07.07.2021.

Kineske bublice s aromatičnom svinjetinom

  • Zahtjevno
  • 2 h
  • 8-10 osoba

Kineske bublice s aromatičnom svinjetinom pravi su raj za nepce!

Bublice:

  1. Pomiješajte vodu, mlijeko, kvasac, pola šećera i ulje. Promiješajte i pustite da se kvasac aktivira. U međuvremenu u posudi za miješanje pomiješajte brašno, ostatak šećera, prašak za pecivo i sol. Mokre sastojke dodajte u suhe i miješajte na laganoj brzini te nakon nekoliko minuta stavite na srednje jako miješanje, dok ne dobijete tijesto. Miješajte tako 3-4 minute.
  2. Dobiveno tijesto, ako je potrebno, još malo rukama oblikujte i stavite da kvasa na toplome oko sat i pol do dva.
  3. Kvasno tijesto stavite na radnu površinu i tanko ga razvaljajte. Ako je potrebno, stavite malo brašna. 
  4. Tijesto izrežite pomoću čaše. Tako ponavljajte dok ne potrošite cijelo tijesto.
  5. Premažite uljem i jedan kraj preklopite na drugi da dobijete polumjesece. Lagano ih pritisnite valjkom i pustite da se dižu još 30 minuta. 
  6. Stavite ih na masni papir i u zagrijanu pećnicu na 100 stupnjeva 15-20 minuta. U pećnicu stavite posudu s kipućom vodom kako biste postigli veliku vlagu.

Punjenje:

  1. Meso narežite na kockice, začinite i stavite pirjati na maslinovu ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte luk i češnjak te nastavite pirjati nekoliko minuta. 
  2. Sojin umak, med i bijelo vino dodajte u meso. Nakon nekoliko minuta kuhanja dodajte pileći temeljac i pustite da na srednje jakoj vatri kuha dok umak ne postane gust. Prema potrebi začinite soli i paprom. 
  3. Bublice napunite mesom, stavite tanko rezani krastavac, peršin i sezam.

Ljubitelj ste međunarodne kuhinje? Svakako isprobajte i ruski pileći Stroganoff!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!