Cool kartica
23.07.2019.

Bakalar na bijelo

  • Lagano
  • s pripremom bakalara 12 h
  • 4-6 osoba
  1. DELTA ST bakalar narežite na manje komade i stavite u hladnu vodu, koju mijenjajte tri puta dnevno.
  2. Preporučujemo da ga tako ostavite narednih 2 - 3 dana. Nakon što je bakalar omekšao, stavite ga kuhati s češnjakom, lukom, FARCHIONI maslinovim uljem i peršinom, kako bi dobili bogatiji temeljac.
  3. Kuhajte 2 - 3 sata, dok ne vidite da se meso odvaja od kosti.
  4. Kad je bakalar skuhan izvadite ga i ostavite da se ohladi, ali ne puno jer se lakše čisti dok je topao.
  5. Temeljac koji ste dobili procijedite i ostavite sa strane. Kasnije ćete ga koristiti.
  6. U međuvremenu stavite kuhati krumpir u kori. Kad je skuhan, ogulite ga i zgnječite. Možete se poslužiti mikserom, gnječilicom ili slično.
  7. Kad je sve spremno pomiješajte očišćen bakalar s krumpirom, dodajte nasjeckani češnjak, peršin, maslinovo ulje i temeljac kojeg ste držali toplim. Začinite soli i paprom po potrebi.

Kaže se da bakalar tri puta pliva, prvo u moru, drugi put u maslinovom ulju i treći put u vinu.

Isprintajte recept