22.09.2021.

Svinjski file sa satarašem

  • Umjereno zahtjevno
  • 1 h 30 min
  • 4 osobe

Svinjski file sa satarašem tradicionalna je povrtno-mesna kombinacija bogata raznovrsnim okusima koju možete pripremiti za ručak ili večeru.

  1. Svinjski file očistite od žilica. Začinite soli i paprom te ga uvaljajte u brašno. Na zagrijanom ulju pecite ga sa svih strana nekoliko minuta, a zatim izvadite. 
  2. Na istoj masnoći kratko pirjajte češnjak i podlijte temeljcem. Vratite prethodno pečen file, poklopite i kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri. Kad je gotovo, pospite sitno narezanim peršinom.
  3. Luk narežite na malo veće komade i pirjajte ga na maslinovu ulju dok ne omekša. Zatim dodajte paprike te kuhajte nekoliko minuta, prije nego što dodate rajčice narezane na veće komade. 
  4. Začinite soli i paprom, dobro promiješajte, poklopite i pustite da lagano kuha dok ne dobijete gusti sataraš. 
  5. Po želji dodajte čili kako biste dobili malo ljutine.

Nakon slasnog ručka ili večere, vrijeme je za slatki zalogaj! Za desert poslužite domaće knedle sa šljivama.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!