07.10.2021.

Filet oslića sa sezamom

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 2-3 osobe

Brza ideja za hranjiv ručak - filet oslića sa sezamom obrok je bogat omega-3 masnim kiselinama i visokovrijednim proteinima koji će vas oduševiti!

  1. Filet oslića narežite i dobro obrišite kuhinjskim ubrusom. 
  2. U prikladnim posudama pripremite jaja, koja ste začinili soli i paprom te ih umutili, glatko brašno i pomiješani sezam i lan.
  3. Panirajte filete oslića u brašno, jaja i pomiješani sezam i lan.
  4. U prikladnu tavu stavite suncokretovo ulje i pustite da se zagrije. Pirjajte filete 5-6 minuta sa svake strane. 
  5. Kad su gotovi, izvadite ih na kuhinjski ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće.
  6. Za prilog pripremite mahune. 
  7. Mahune očistite i stavite kuhati u slanu vodu. Kad budu gotove, procijedite ih i stavite sa strane. 
  8. Zapecite ih na maslacu, začinite sa soli, paprom te poslužite s oslićem.

Volite li više riblje zalogaje "na žlicu", svakako isprobajte ukusni brudet od oslića!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!