Studenac Market Logo

Brudet od oslića

1-1.30 h
Lagano
4 osobe
00:00
00:58

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • luk 2 kom
  • suvice 80 g
  • češnjak 3 režnja
  • peršin
  • LEDO oslić bez glave
  • pelata 400 g
  • riblji temeljac
  • vinski ocat 1 čep
  • papar
  • sol
  • Palenta
  • Vindija maslac 3 kockice
  • maslinovo ulje
  • poriluk 1 kom
  • češnjak 2 režnja
  • peršin
  • palenta 100 g
  • riblji temeljac
  • Dukat vrhnje za kuhanje 10 ml
  • Sirela ribanac 40 g
  • Sol i papar po potrebi

Priprema recepta

Brudet od oslića, jelo gotovo za malo više od sat vremena, ukusno je glavno jelo koje brzo nestaje s tanjura.

Brudet

  1. Na maslinovom ulju pirjajte luk. Kad je omekšao dodajte suvice, češnjak, peršin, Ledo oslić narezan na manje komade, pelatu, riblji temeljac, vinski ocat. Kuhajte oko 30 minuta, lagano miješajući da se oslić ne raspadne.

Palenta

  1. Stavite kockice Vindija maslaca i malo maslinovog ulja. Ubacite narezani poriluk i pustite da se pirja. Nakon toga dodajte češnjak i peršin pustite par sekundi te dodajte palentu. Budući da kuhate više tekuću palentu, potrebno je staviti više ribljeg temeljca.
  2. Prije nego zakuha stavite Dukat vrhnje za kuhanje i sve dobro promiješajte. Pri kraju kuhanja stavite Sirela ribanac i začinite po potrebi.

Za neku drugu priliku, ljubiteljima oslića donosimo još jedan kreativan recept, oslić sa salatom od boba.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 22.05. do utorka 27.05.2025.

Šunka u ovitku

Sljeme

Šunka u ovitku
Super prilika

7,49 €

1 kg

Vrijedi od 22.05.2025. do 27.05.2025.

MPC 8,79 € na dan 02.05.2025.

Bomboni Ki-Ki

Kraš

Bomboni Ki-Ki
-27%

0,99 €

1,36 €

tutti frutti, 100 g, 9,90 €/kg

Vrijedi od 22.05.2025. do 27.05.2025.

MPC 1,39 € na dan 02.05.2025.

Jogurt tekući

Dukat

Jogurt tekući
Super prilika

0,69 €

2,8% m.m., 230 ml, 3,00 €/kg

Vrijedi od 22.05.2025. do 27.05.2025.

MPC 0,81 € na dan 02.05.2025.

Čokolada mliječna

Kandi

Čokolada mliječna
-25%

2,99 €

3,99 €

220 g, 13,59€/kg

Vrijedi od 22.05.2025. do 27.05.2025.

MPC 3,99 € na dan 02.05.2025.