14.10.2021.

Pita od jabuka i oraha

  • Umjereno zahtjevno
  • 1 h 30 min
  • 4-6 osoba

Fina voćno-orašasta kombinacija u prhkom tijestu savršena je poslastica uz popodnevnu kavu!

  1. Pomiješajte sastojke za tijesto i miješajte dok ne dobijete prhko tijesto. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Odvojite dio tijesta, razvaljajte ga i obložite kalup za pečenje koji ste premazali maslacem. Ponovno vratite u hladnjak, zajedno s ostatkom tijesta.
  3. Jabuke ogulite i naribajte, dodajte orahe, limunov sok, smeđi šećer, vanilin šećer i cimet te sve dobro promiješajte.
  4. Ohlađeno tijesto u kalupu izbodite vilicom i napunite nadjevom. 
  5. Ostatak tijesta tanko razvaljajte i izrežite na trakice te složite po vrhu. 
  6. Pecite na 180 stupnjeva 45 do 50 minuta. 
  7. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Dizano tijesto draže vam je od prhkog? Isprobajte našu ukusnu domaću orahnjaču!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!