Studenac market
16.12.2021.

Raspucanci

  • Jednostavno
  • 30 min (plus 1 h hlađenje)
  • oko 30 keksića

Raspucanci su idealna božićna slastica - za njihovu pripremu je potrebno svega pola sata, a vjerujemo da će nestati sa stola jednako brzo! 

  1. Čokoladu za kuhanje otopite na pari i pustite nekoliko minuta da se ohladi. Zatim dodajte otopljeni maslac, šećer i ekstrakt vanilije te sve dobro povežite.
  2. Lagano miješajući dodajte jedno po jedno jaje i sve sjedinite.
  3. U drugoj posudi pomiješajte ostale suhe sastojke, a zatim ih dodajte u smjesu od čokolade i sve dobro promiješajte.
  4. Dobiveno tijesto pokrijte folijom i stavite u hladnjak oko 1 sat.
  5. Kad se tijesto ohladilo i stisnulo, s pomoću žlice vadite male kuglice.
  6. Zatim ih prvo uvaljajte u kristalni šećer, a onda u šećer u prahu.
  7. Složite sve kuglice na papir za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko deset minuta.
  8. Prije posluživanja pustite da se malo ohlade.

Mirisna domaća orahnjača, idealno odgovara uz čarobna božićna jutra. Isprobajte! 

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!