19.01.2022.

Drobljenac od jabuke

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4 osobe

Crumble ili drobljenac od jabuke neodoljiva je poslastica koja će vas oduševiti jednostavnošću pripreme!

  1. Jabuke ogulite i narežite na kockice, pomiješajte sa smeđim šećerom, medom i cimetom te ih podijelite u nekoliko keramičkih posudica i stavite sa strane.
  2. U prikladnu posudu stavite hladni maslac narezan na manje kockice, glatko brašno, šećer i zobene pahuljice. Rukama miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. 
  3. Dobivenu smjesu stavite na vrh jabuka i pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta. 
  4. Po želji dodajte još malo voća i poslužite toplo.
  5. Jabuke ogulite i narežite na kockice, pomiješajte sa smeđim šećerom, medom i cimetom te ih podijelite u nekoliko keramičkih posudica i stavite sa strane.
  6. U prikladnu posudu stavite hladni maslac narezan na manje kockice, glatko brašno, šećer i zobene pahuljice. Rukama miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. 
  7. Dobivenu smjesu stavite na vrh jabuka i pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta. 
  8. Po želji dodajte još malo voća i poslužite toplo.

Jabuke se mogu jesti i "na žlicu" - isprobajte jednostavan recept za zdravi kompot od jabuke i kruške!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!