Crumble ili drobljenac od jabuke neodoljiva je poslastica koja će vas oduševiti jednostavnošću pripreme!
Jabuke ogulite i narežite na kockice, pomiješajte sa smeđim šećerom, medom i cimetom te ih podijelite u nekoliko keramičkih posudica i stavite sa strane.
U prikladnu posudu stavite hladni maslac narezan na manje kockice, glatko brašno, šećer i zobene pahuljice. Rukama miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Dobivenu smjesu stavite na vrh jabuka i pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta.
Po želji dodajte još malo voća i poslužite toplo.
Jabuke ogulite i narežite na kockice, pomiješajte sa smeđim šećerom, medom i cimetom te ih podijelite u nekoliko keramičkih posudica i stavite sa strane.
U prikladnu posudu stavite hladni maslac narezan na manje kockice, glatko brašno, šećer i zobene pahuljice. Rukama miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Dobivenu smjesu stavite na vrh jabuka i pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta.
Po želji dodajte još malo voća i poslužite toplo.
Jabuke se mogu jesti i "na žlicu" - isprobajte jednostavan recept za zdravi kompot od jabuke i kruške!