Cool kartica
24.07.2019.

Čokoladni cheesecake

  • Lagano
  • 1.30-2 h
  • 6-8 osoba
  1. Kraš Petit Beurre kekse dobro sameljite i pomiješajte s otopljenim maslom. To će služiti kao biskvit. U kalup za tortu od 24 cm stavite masni papir na dno.
  2. Na pari otopite Kraš Dorina čokoladu za kuhanje i pustite da se malo ohladi. Slatko vrhnje ručno ili mikserom istucite, ali ne u tvrdi šlag, već neka ostane malo tekuće.
  3. Krem sir i šećer u prahu dobro pomiješajte mikserom. Kad pripremite čokoladu, šlag i krem sir, sve skupa ručno pomiješajte, da se sve namirnice povežu. Nakon toga stavite smjesu na biskvit i izravnajte.
  4. Ostavite 1 sat u hladnjaku da se krema malo stisne.
  5. U posudu stavite drugih 250 g Kraš Dorina čokolade za kuhanje koju ste usitnili. Prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem i pustite da stoji 5 minuta, zatim pomiješajte i dobit ćete "ganache".
  6. Dok je toplo, prelijete prethodno napravljenu tortu i poravnajte po potrebi. Stavite hladiti na nekoliko sati.
  7. Na vrh torte naribajte Kraš Dorina čokoladu za kuhanje.
Isprintajte recept