Kako najbolje iskoristiti sezonu mnogima omiljenog proljetnog voća? Pripremite osvježavajuću roladu s jagodama!
Lješnjake u pećnici pecite oko 10 minuta. Nakon toga ih stavite u čisti kuhinjski ubrus i protrljajte kako bi uklonili smeđu opnu.
Zatim lješnjake stavite u blender i usitnite na malo krupnije komade.
Bjelanjke sa šećerom istucite u čvrsti snijeg. Ravnomjerno ga raspodijelite na masni papir posut šećerom u prahu i mljevenim lješnjakom.
Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta, a nakon toga stavite na 160 stupnjeva i pecite dok ne dobije lagano zlatnu boju. Izvadite da se ohladi.
Istucite slatko vrhnje u šlag i pomiješajte ga s mascarpone sirom. Premažite preko ohlađene kore i rasporedite jagode narezane na ploške ili četvrtine.
Napravite roladu i stavite u hladnjak prije posluživanja.
Torta od jagoda idealna je poslastica za vesela proljetna druženja ili rođendane. U slast!