Cool kartica
24.07.2019.

Pileći tingulet

  • Lagano
  • 1.15-1.45 h
  • 4 osobe
  1. Za pripremu pilećeg tingula, pripremimo povrće tako što ćemo mrkvu i korijen celera naribati, a bijeli luk, češnjak, peršin i suhe šljive nasjeckati.
  2. Vindija pileći batak i zabatak malo zarežite nožem, začinite soli, paprom i pobrašnite. Malo zapecite na zagrijanom ulju.
  3. Kad se piletina zapekla izvadite je iz teće te na isto ulje ubacite bijeli luk, mrkvu i celer da se pirjaju nekoliko minuta.
  4. Nakon toga dodajte češnjak, suhe šljive, lovor, peršin i Podravka konšervu. Promiješajte i vratite piletinu.
  5. Nakon nekoliko minuta dinstanja, dodajte malo Laškog rizlinga i pustite da alkohol iskuha. Dodajte pelate i stavite pileći temeljac te lagano kuhajte 1 sat i 30 minuta.
  6. Cetina svrdla br. 44 tjesteninu kuhajte 8 minuta u slanoj vodi, nakon čega je procijedite i ohladite.
  7. Kad je tingul pri kraju, izvadite piletinu i listove lovora i štapnim mikserom sve dobro izmiksajte. Pomiješajte tjesteninu s umakom i vratite piletinu. Po vrhu stavite svježi peršin.
Isprintajte recept