Studenac market
23.06.2022.

Tiramisu od maline

  • Jednostavno
  • 20 minuta
  • 6 porcija

Sezona slatkih i sočnih ružičastih bobica idealno je vrijeme za pripremu kremastog tiramisua od maline!

  1. 125 g malina pomiješajte sa šećerom i rumom te ih kuhajte nekoliko minuta i ohladite. 
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Šećer u prahu pomiješajte sa žumanjcima te miksajte dok smjesa ne pobijeli. Zatim je kuhajte na pari oko 10 minuta.
  3. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ih dodajte ohlađenoj smjesi sa žumanjcima. U smjesu dodajte mascarpone, vanilin šećer i svježe maline. 
  4. U čaše za serviranje na dno staviti kuhane maline, zatim piškote natopljene u soku od naranče te kremu. 
  5. Postupak ponovite dok ne napunite čašu. Na vrh stavite svježe maline.
  6. Ohladiti 2-3 sata. 

Maline su izvrsna baza za osvježavajuće ljetne deserte. Birate li i vi ljeti voćne poslastice, svakako isprobajte naš jednostavni sorbet od maline!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!