24.07.2019.

Kroštule

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4 osobe

Kroštule su omiljena dalmatinska poslastica od prženog slatkog tijesta posutog šećerom. Ovi hrskavi kolačići oduševit će sve ukućane!

  1. U zdjelu dodajte žumanjke, šećer, mlijeko, otopljeni Bayernland maslac, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješajte.
  2. Smjesi zatim dodajte NTL brašno. Što bolje izmiješajte kuhačom, pa preselite na brašnom posipanu površinu te rukama umijesite polutvrdo tijesto.
  3. Valjkom razvaljajte pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežite vrpce veličine 10 x 3 cm. Svaku vrpcu malo zarežite nožićem po sredini.
  4. Pržite na toplom ulju do zlatnožute boje.
  5. Pržene kroštule ocijedite i još vruće posipajte šećerom u prahu.

Pripremite kod kuće fritule, svima poznatu tradicionalnu slasticu koja nestaje sa stola u tren oka!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!