Studenac market
23.03.2023.

Punjeni zapečeni krumpir - recept

  • Jednostavno
  • 1 h 40 min
  • 6 porcija

Priprema recepta

U potrazi ste za idealnim prilogom, koji može poslužiti i kao glavno jelo? Isprobajte ovaj svestrani recept za punjeni zapečeni krumpir!

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire izbodite vilicom i svaki omotajte u komad aluminijske folije. Poslažite krumpire na lim za pečenje i stavite u pećnicu na sat vremena. Pečene krumpire izvadite i ostavite da se hlade u foliji dok pripremate nadjev.
  2. Mladi luk sitno nasjeckajte. Pancetu nasjeckajte na trakice, a šampinjone na ploške. U tavi zagrijte ulje i dodajte mladi luk (sačuvajte 1 žlicu za serviranje). Pržite 2-3 minute, dodajte pancetu i nastavite pržiti na srednje jakoj vatri još 3 minute. Ubacite šampinjone, dodajte timijan, sol i papar te pržite 5 minuta uz povremeno miješanje. Maknite tavu s vatre i ostavite kratko da se ohladi. Krumpire izvadite iz folije, uzdužno prerežite na pola do sredine krumpira i nježno stisnite da se raširi. Žlicom izdubite polovicu krumpira.
  3. U zdjelu dodajte sir, kiselo vrhnje, smjesu sa šampinjonima i dio krumpira koji ste izdubili te promiješajte. Nadjevom napunite krumpire, posipajte ostatkom sira i vratite u pećnicu na 15 minuta.
  4. Pečene krumpire posipajte ostatkom mladog luka i umakom po želji.

Provjerite naših pet popularnih načina za pripremu krumpira za više inspiracije!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!