Cool kartica
24.07.2019.

Tjestenina s plodovima mora

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4 osobe
  1. Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk. Nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i peršin. Plodove mora i gambere otopite i osušite na papirnatom ubrusu, zatim ih pirjajte s ostalim namirnicama.
  2. Nakon nekoliko minuta ubacite Zorela rajčicu pelat, ulijte malo vode i promiješate. Začinite soli i paprom.
  3. Kuhajte 15 - 20 minuta na srednje jakom plamenu uz povremeno miješanje.
  4. Zlato polje zelene rezance kuhajte 5 minuta u slanoj vodi. Ocijedite tekućinu u kojoj se kuhala tjestenina, ali ne cijelu, ostavite 1 - 2 dcl.
  5. Prethodno skuhani umak pomiješajte s tjesteninom, ubacite maslac i parmezan, te dobro promiješajte.
Isprintajte recept