Studenac market
21.06.2023.

Zapečeni krumpir

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 6 porcija

Krumpir je namirnica koju možete pripremiti na sto različitih načina. Jede li vam se hrskava i aromatična varijante, kušajte fini zapečeni krumpir!

  1. Zakuhajte velik lonac posoljene vode. Ubacite krumpir i kuhajte 25-30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. Procijedite krumpir i ostavite da se kratko ohladi. 
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prebacite krumpire na lim i zdrobite ih gnječilicom ili dnom čaše. Prelijte krumpire uljem, začinite i posipajte parmezanom. Prebacite u pećnicu i pecite 25 minuta. 
  3. U međuvremenu pripremite umak. U zdjelici sjedinite vrhnje, majonezu i pesto. Pečene krumpire posipajte nasjeckanim peršinom i poslužite uz umak.

Juha od krumpira s mladim sirom još je jedan od recepata koje biste trebali isprobati volite li ovu svestranu namirnicu!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!