Priprema recepta
Krumpir je namirnica koju možete pripremiti na sto različitih načina. Jede li vam se hrskava i aromatična varijante, kušajte fini zapečeni krumpir!
- Zakuhajte velik lonac posoljene vode. Ubacite krumpir i kuhajte 25-30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. Procijedite krumpir i ostavite da se kratko ohladi.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prebacite krumpire na lim i zdrobite ih gnječilicom ili dnom čaše. Prelijte krumpire uljem, začinite i posipajte parmezanom. Prebacite u pećnicu i pecite 25 minuta.
- U međuvremenu pripremite umak. U zdjelici sjedinite vrhnje, majonezu i pesto. Pečene krumpire posipajte nasjeckanim peršinom i poslužite uz umak.
Juha od krumpira s mladim sirom još je jedan od recepata koje biste trebali isprobati volite li ovu svestranu namirnicu!