Studenac market
23.08.2023.

Lisnata galetta s breskvama i borovnicama - recept

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 8 porcija

Priprema recepta

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Breskve narežite na ploške debljine 1 cm. Prebacite u zdjelu, dodajte borovnice, med, gustin, sok i koricu limuna te dobro promiješajte.
  2. Lisnato tijesto obrežite u krug promjera 30 cm i prebacite na lim obložen papirom za pečenje. Rasporedite sjeckane bademe i voće po tijestu ostavljajući 5 cm praznog ruba. Preklopite rub preko voća, premažite rub razmućenim jajetom i stavite u pećnicu na 20-25 minuta, odnosno do zlatno-smeđe boje.
  3. Pečenu galettu ostavite kratko da se ohladi, narežite i poslužite uz sladoled od vanilije.

Breskve ili borovnice? Ako je odgovor borovnice, možda će vam se svidjeti muffini s borovnicama.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!