Studenac market
04.04.2024.

Zagrebački odrezak - recept

  • Srednje zahtjevno
  • 55 minuta
  • 6 porcija

Priprema recepta

  1. Odreske dobro istucite i stanjite uz pomoć bata za meso. Tucite ih preko plastične folije ili ih smjestite u vrećicu za zamrzavanje. Posolite ih i popaprite.
  2. Na polovicu odreska položite krišku kuhane šunke pa na nju krišku sira. Odrezak zarolajte, a rub dobro pritisnite prstima.
  3. Svaki odrezak uvaljajte prvo u brašno, zatim u razmućena jaja te u krušne mrvice.
  4. Zagrijte ulje na laganoj do srednje jakoj vatri. U tavu stavite 4 odreska i pržite 5-6 minuta sa svake strane, dok korica ne bude lijepe zlatne boje.
  5. Gotove zagrebačke prebacite na pladanj obložen kuhinjskim ubrusom kako bi iscurio višak ulja. Ponovite s ostatkom mesa.
  6. Zagrebačke odreske pokapajte limunovim sokom i poslužite uz rizi-bizi.

Za sve ljubitelje sira, poslužite zagrebački odrezak sa zapečenim krumpirom sa sirom!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!