Cool kartica
01.08.2019.

MOUSSE OD ČOKOLADE

  • Lagano
  • 1 h
  • 2 osobe
  1. U posudi zagrijte tamno pivo i 60 ml Dolcela biljnog šlaga, dok se na površini ne počnu stvarati balončići. Maknite s vatre i prelijte nasjeckanu Kandit čokoladu da se otopi.
  2. U posudi izmiksajte žumanjak sa žlicom šećera. Dodajte malo smjese s čokoladom, pomiješajte i dodajte ostatku otopljene čokolade. Ohladite 15 minuta.
  3. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Ubacite ih u smjesu s čokoladom. Tu smjesu ulijte u čaše i ohladite 1h.
  4. U novoj posudi istucite ostalih 118 ml Dolcela biljnog šlaga, lagano dodajući žličicu šećera. Stavite na vrh moussea i ukrasite naribanom Kandit čokoladom.
Isprintajte recept